top of page

NEWLUCK info til hvalpekøbere

Denne info har tidl. været fremsendt som pdf fil til alle nye hvalpekøbere:

Hjerteligt tillykke med din NEWLUCK golden retriever hvalp

Din hvalp er stambogsført i DKK (Dansk Kennel Klub) og er chippet i højre skulder. Det vil sige, at den både har et DKK reg. nr. som står på stambogen samt en stregkode (ID-nummer). Klistermærke med kopier af stregkoden – ligger i mappen sammen med DKK stambogen. Stambogsnr. skal altid anvendes i alle forhold vedr. DKK Dansk Kennel Klub og DRK Dansk Retriever Klub. Du bør melde dig ind i DKK og evt. også DRK.

Gode medlemsblade, medlemsfordele samt træningstilbud mm


Ansvarsforsikring er lovpligtig i Danmark, Hundesygeforsikring er det ikke. Hvis du skal på udstilling eller hvalpetræning, SKAL din hvalp have en udviddet ansvarsforsikring (figurantdækning). Hundesygeforsikring dækker ulykker, operationer mm som UDEN kan blive en kostbar affærde. Hundeforsikringen giver ikke tilskud til almindelige “service-tjek” og pligtige vaccinationer. Så det er en smagssag om man vil være ekstra dækket ind hvis en evt. ulykke skulle ske.


NEWLUCK anbefaler www.agria.dk

 

Jeg oplyser [ NAVN, MOBIL og EMAIL ] til Maibritt på ALLE hvalpekøbere til aktuelt kuld.
Du bliver kontaktet og kan blot sige "nej tak" hvis du ikke ønsker at tegne forsikring hos Agria. Denne "kontaktliste" gør, at jeg kan få gratis hvalpepakker til alle :-)

​Du kan bare sende mig en mail vedr. agria her så giver jeg Agria/Maibritt besked

 

Hør mere (oplys kennel NEWLUCK) hos min konsulent hos agria: Maibritt Høj Clausen

maibritt-hoj.clausen@ombud.agria.dk

 

OBS!! Du er ikke forpligtiget til af vælge Agria og du kan selv vælge forsikringsselskab. Hvalpen er dog forsikret hos Agria lige ind til du forlader kennelen.

HVIS DU TEGNER FORSIKRING HOS AGRIA NÅR HVALPEN ER 7 UGER er du dækket ind, når du forlader kennelen. Der kan måske ske en ulykke på vej hjem eller andet:

 

CASESTORY: En af vores hvalpekøbere havde tegnet forsikring hos selvvalgt forsikringsselskab. Hvalpen fik symptomer med mavesmerter og ubehag 7 dage efter den havde forladt NEWLUCK. Hvalpen blev undersøgt hos dyrlægen og senere indlagt på dyrehospital natten over. Der var tilsyneladene intet i vejen med hvalpen men regningen blev på ca 10.000 kr. Forsikringen dækkede IKKE - 20 DAGE KARENSTID! Så tjek lige evt. karenstid.

Hvalpen havde spist liljekonvaller ude i haven. Meget giftige - både blomster, stængler, blade og løg. Så tjek lige haven!

Det er vigtigt, at din hund er registreret med den rigtige adresse!!
Alle hvalpe er stambogsført til opdrætteren – dvs. at NEWLUCK ejer hvalpen. Ved afhentning af hvalpen underskrives EJERSKIFTE dokumentet og NEWLUCK sørger for at ejerskifte hunden, når den forlader opdrætteren. Dette gøres online af opdrætteren og du skal som ny ejer BEKRÆFTE EJERSKIFTET ved at klikke på det link som bliver sendt til din e-mail inden for 24 timer:

  • OG HUSK AT DOWNLOADE den vedhæftede pdf med det nye EJERBEVIS - print ud


Når ejerskifte er foretaget fremsendes et nyt ejerbevis til dig - ny ejer/postmodtager (som du skal opbevare i stambogsmappen. Oplysning om ejers fødselsdato er til brug for Dansk Hunderegister – hvor denne oplysning er pligtig i henhold til bekendtgørelsen om ID-mærkning af hunde. Alle ejerskifter er gratis. HUSK AT LÆSE bagsiden af ejebeviset!

 

Ved dette første ejerskifte (når du henter hvalpen hos NEWLUCK) går oplysningerne automatisk videre til Dansk Hunderegister. Der kommer også et link:

  • OG HUSK AT DOWNLOADE den vedhæftede pdf med REGISTRERINGSATTEST som du også skal printe ud


Skal du sidenhen flytte til ny adresse eller ved ændrede ejerforhold – skal du huske at meddele det til DKK og til Dansk Hunderegister:

Adresseændring skal meddeles DKK pr. telefon eller på

post@dansk-kennel-klub.dk

Afmeldning ved hundes død
Når denne sørgelige hændelse indtræffer, bedes Ejerskifte dokument bagside, venligst udfyldes ved feltet “afmelding af hunden” og indsendes til DKK:

 

Dansk Kennel Klub,
Parkvej 1, 2690 Solrød.

 

Dette er også muligt via “[Min side] på www.hundeweb.dk (for medlemmer).

Det vil være en stor hjælp for DKK, hvis du vil have ulejligheden med at udfylde årsagen til døden. Kun på den måde kan DKK lave statestikker over hundenes hyppigste dødsårsager.

Dansk Hunderegister
Lyngbyvej 11, 1. sal
2100 København Ø.
tlf.: 70 27 74 77

www.hunderegister.dk - du kan også gøre det online

Vaccinationer og ormekur


Hvalpen er vaccineret ca. 8 uger gammel: Se dato for re-vaccination i Sund-hedsbogen: Vaccination mod Hundesyge og Parvovirus. Re-Vaccination når hvalpen er 12 uger. Dog 4 uger efter ovennævnte dato. Bestil tid hos din dyrlæge til Vaccination mod Hundesyge og Parvovirus.

 

Rabies vaccine kun efter behov. Rabies vaccine skal gentages 120 dage efter

 

Hvalpen skal vaccineres 1 år efter sidste vaccination og igen året efter. Efter 2 år kan re-vaccination foretages hvert 2. år. OBS: Spørg din dyrlæge hvis du skal til Sverige eller øvrige udland! I god tid…

Læs mere om vacciner på www.foedevarestyrelsen.dk

 

Ormekur
Hvalpen har fået ormekur (OKT 2022: PANACUR oral susp. á 3 dage x 2)

ved 3.5 uger og 7.5 uger gammel.

Ormekur/recept gives efterfølgende KUN ved observation af orm i hundens afføring som hvide gryn eller “spaghetti” - medbring afføringen til dyrlægen.

​​Velkommen til et nyt familiemedlem

Din lille hvalp har lige forladt sin hundemor, sine søskene og sit trygge og velkendte hjem. Vi er ofte blevet spurgt om hvalpen vil savne at sove sammen med sin mor? Tævemoderen sover kun sammen med hvalpene den første uge i fødekassen. 2. uge ligger hun udenfor fødekassen i nærheden og fra 3. uge, når hvalpene flyttes væk fra fødekassen til legestuen - besøger hun kun hvalpene, når hun vil amme. Fra 3. uge begynder vi at give hvalpene blendet tørfoder. Fra 4. uge ammer hun ikke om natten. Fra 5. uge fravænner hun hvalpene og skælder dem ud, når de vil patte. Og når de er 8 uger gamle, er de frække, nysgerrige og fyldt med initiativer og har faktisk godt af at komme til sin nye familie, hvor den kan få 100% opmærksomhed og nye udfordinger/indlæringer.

Men din lille hvalp behøver også RO

Når den flytter hjem til dig – flytter den jo væk fra en masse hurlumhej og vil den første uge sove rigtigt meget og skal have ro til at fordøje indtryk. Laaaange og maaange middagslure. Væk ALDRIG en sovende hvalp med mindre det er strengt nødvendigt - OBS BØRN.

  • HUSK AT ALTING ER NYT

  • NYE OMGIVELSER. NYE DUFTE. NYE ORD osv

  • SE VERDENEN I HVALPENS ØJENHØJDE


Køb en hundeseng og en madskål der passer til en lille hvalp (skiftes ud med større efter behov)

MEGET VIGTIGT er det dog, at hvalpen introduceres til sin nye hverdag med støv-sugning, fjernsyn, larmende børn, musik og livsstil:

 

Familiesammenkomster, byliv, bilkørsel, campingvogn, tog, sejlbåd osv - ALT hvad du og din familie beskæftiger sig med, skal hvalpen indrages i. Den skal ikke pakkes ind i vat og bomuld. De første 16 uger af hvalpens liv - skal indeholde MANGE positive oplevelser. De første 8 uger hos opdrætteren er ekstrem vigtige men det er de næste 8 uger hjemme hos dig også!

HUSK ikke at overtræne så når hvalpen er 9 uger gammel kan den både sit, dæk og bliv. I har et langt liv foran Jer sammen. Giv den ikke stress. DÆK øvelsen er noget hunde kan øves med i 4 mdrs. aldernen. Ingen af vores hunde kan den akavede dæk-øvelse men forstår: LÆG DIG - som du vil og bliv liggende.

HUSK at hvalpen ikke trænger til motion de første 6 mdr. – men OPLEVELSER. Små ture i snor max 20 minutter. Lad den gå fri hvor det er muligt. Nej den løber ikke væk medmindre den bliver skræmt.

Skæld IKKE ud – og slet ikke nogle DASK – men sig: NEJ!!! med hård og konsekvent stemme. Du må gerne knurre ligesom hvalpens mor. Jeg bruger samme “NEJ” eller [ar ar ar] men KUN når det virkeligt er farligt, f.eks. bid i ledninger.) OG HUSK at give hvalpen mange slags positive oplevelser, mange slags mennesker og børn, andre hunde og dyr inden hvalpen bliver 16. uger gammel. Dette skaber et godt fundament for fremtiden!

 

JA og NEJ
Du kan faktisk forme din hund med et lystigt JA og et hårdt NEJ. Husk at mange JA for ønsket adfærd (f.eks. hvergang den f.eks tisser, ikke gøer, ikke springer op osv.) er BEDRE end en evig gang NEJ (skældud). Bedst er det, at ignorere eller aflede dårlig adfærd og belønne det, du godt kan lide. Hvalpen skal jo ikke tro, at den hedder “NEJ”

  • Kærlighed frem for alt

  • Afledning frem for straf

 

  • Sådan lærer du hvalpen hurtigt JA og NEJ: (JA med englestemme og NEJ med bestemt stemme). Sid med en lækker godbid, oste- eller pølsestykke på størrelse med en ært foran din hvalp:

  • Hver gang den prøver at få fat i godbidden siger du NEJ! (Fjern godbid’en)

  • Hver gang den sidder helt stille siger du JA og igen JA når hvalpen får lov til at få godbid’en!


Husk endvidere på, at hunden er et socialt flokdyr (hieraki) og har behov for at kende sin plads: dvs. nederst i hierakiet – først menneskene dernæst hunden.

Vær altid 100% konsekvent. Du sætter altid grænserne!

En hund kender ikke ikke forskel på “nogle gange”, “plejer”, “igår var det OK” og “måske”. Tænk på at dét den lille hvalp har lært – OGSÅ er dét den gør, når den bliver STOR (og møjbeskidt!)

Vaccination og ormekur
Velkommen til et nyt familiemedlem

Hvalpetræf 2022/23
For at give hvalpene mulighed for at møde hinanden og for at vi kan få lidt gensidig inspiration, vil jeg gerne invitere til hvalpemøde, når hvalpene er omkring 4-5 mdr. gamle. Invitation kommer på mail.

Brug iøvrigt facebook/NEWLUCK gruppen flittigt til legeaftaler.

 

smila point.tif
newluck golden retriever
bottom of page