top of page
NEWLUCK Golden Retriever hvalpe vito
NEWLUCK Golden Retriever hvalpe sove
NEWLUCK Golden Retriever hvalpe leg
NEWLUCK Golden Retriever hvalpe
NEWLUCK Golden Retriever hvalpe gab
NEWLUCK Golden Retriever Margaux
NEWLUCK Golden Retriever ROBIN
NEWLUCK Golden Retriever SIRUP
NEWLUCK Golden Retriever hvalpe

Der skal 3 til at vælge hvalp: Opdrætter, køber og hvalpen…

Det store øjeblik

 

Og så nærmer det store øjeblik sig. Mange har været på besøg et par gange, eller måske hver uge fra hvalpene var ca 2 uger gamle. Undervejs har vi talt en masse sammen, så vi ved selvfølgelig om du vil have en tæve eller han, og en hel masse om hvad du forventer af din hund – som familiehund, måske jagthund eller udstillingshund. Om du har små- eller lidt større børn, om du allerede er hundeveteran, om din nye hvalp skal leve sammen med en artsfælle, eller om du er en forventningsfuld hundebegynder.

 

Valg af familie

Det allerførste er selvfølgelig mit “valg af familie”, for mine guldklumper bliver selvfølgelig ikke solgt til hvemsomhelst, og slet ikke gennem telefonen. Og man bliver prioriteret på "ventelisten" når man har besøgt mig og vovserne. Mange har allerede ringet og hørt om hvalpemuligheder før den tæve – der skal have hvalpe – er blevet parret, og har måske aflagt besøgt, og set de voksne hunde, så vi i fællesskab kan glæde os. 

 

Så snart hvalpene er "store nok" (Når tæve-mor siger OK - ca. 10 dage) inviterer vi interesserede og seriøse hvalpe-købere på besøg på kennelen til "valg af familie". Men vores erfaring er nu, at de der ønsker sig en
Golden er nogen særligt søde og kloge mennesker. 
Vi prioriterer først og fremmest gensidig kemi og forståelse for vores "kærlige" hundeholdninger.

 

Jeg benytter Dansk Kennel Klubs købsaftale. Alle hvalpe sælges med  DKK STAMBOG og opfylder alle avlrestriktioner - og med dyrlæge- og sundhedsattest, der er din bedste garanti for, at du får en sund hvalp og en dejlig hund i mange, mange år. Hvalpen er vaccineret 1. gang og har fået ormekur. Der medfølger komplet foder og pasningsningsvejledning samt en hel masse gode råd og træningsforslag. (LOGIN til hvalpeinformation)

 

Valg af hvalp

Selv om du og din familie bliver rigtigt flittige gæster for at følge hvalpenes opvækst, bliver dine iagtagelser i sagens natur kun sporadiske, og det kan være "hunde-svært" at opleve forskellene, når du kun ser dem nu og da. Jeg oplever derimod hvalpene 24 timer i døgnet, og har derfor i kombination med vores erfaring og med hjælp fra Golden-fagfolk, de bedste forudsætninger for at vælge den rigtige hvalp til dig – naturligvis i samarbejde med dig.

 

Ud fra det og de mange samtaler vi har haft ved hvalpebesøgene - prøver vi så, at finde den hvalp, der passer bedst til dine ønsker. Jeg fører en lille logbog over hvalpene. Men ofte giver det helt sig selv, og på den måde undgår du at komme hjem med en en "krudtugle", når du helst vil have en hvalp, der skal være sød og rolig overfor dine børn. Måske er der en jæger, der gerne vil ha’ en med "skud" i røven, mens en anden ønsker en lidt dominerende hanhund. Så det hele går op i en højere hat på bedste måde.

 

Først når hvalpene er ca. 6 - 7 uger gamle, kan man rigtigt bedømme dem – og se, og iagttage forskellene klart. Først nu har hvalpene for alvor fået personlighed og hierakiet er tydeligt. Nu viser de grader af dominans – eller ikke-dominans. Og bemærk at sidstnævnte aldrig betyder “lille & sky”. Sådan nogen har jeg slet ikke!
Udvælgelsen sker desuden i samarbejde med en Golden opdrætter/dommer med mange års erfaring, for at opnå den størst mulige sikkerhed.

 

Din indflydelse

Med den måde vi vælger hvalpe på, har der aldrig været nogen, der følte, at det ikke skete i et betryggende samarbejde. Du vælger naturligvis mellem tæve/han og farve – f.eks. “helst en lys eller en mere gylden”.

Men lad det være sagt med det samme: Det er er ikke farven – men dét mellem ørerne der er vigtigst. Derfor kan den “lyse” favorit nemt gå hen og blive til den “gyldne” hvis f.eks. temperamentet ikke er det rigtige efter dine ønsker om jagt/udstilling/avlshund eller “aktivitetsniveau” som familiehund.

 

Min erfaring viser, at det hele altid ender lykkeligt! Sådan er alle mine egne hunde også blevet “valgt” til mig. 

Det kræver stor erfaring at vælge rigtigt…

 

 

NEWLUCK SMILA I Tallygold The Big Smile
NEWLUCK Golden Retriver CANDY
bottom of page