top of page
Kennel newluck hundelegetøj

De første 8 ugers ventetid føles meget laaang.

Men som tiden nærmer sig - bliver man måske lidt bekymret om, hvordan det skal gå, når hvalpen kommer hjem til sin nye familie, væk fra hundeflokken og bondegårdsidyl. Vi bad hvalpekøberne fra FILHA & PABLOS kuld om at skrive hvordan den første uge gik:

 

YATSY

Den første uge er gået rigtig godt. De første dage klarede han alle besørgelser udendørs, men efterhånden smutter det nogle gange - han kan sætte sig og tisse inde.  Om natten giver han lyd når han skal tisse, men det er ikke hver gang vi når at reagere. Det er “problemer” der svarer til at få en baby - så det bekymrer os ikke. Ellers er han glad, livlig og nysgerrig - så det skal nok blive godt. Det er lidt irriterende, at han ustandseligt bider og napper når man sætter sig på gulvet for at hygge sig lidt med ham - det gør sgu ondt, men det går vel over. Vi prøver at stoppe legen og giver ham noget han gerne må bide i. Han er lækker.

 

NIXON

Det var en ubeskrivelig lykke endelig at få Nixon hjem og den første uge er gået overalt forventning på trods af, at vi også er lidt bekymret over alt muligt. Spiser han nok? Skal han mon tisse? Hov – kom jeg til at vække ham? Skal ham ud og gå tur? Mon han nu får for meget opmærksomhed? Får han for lidt? Hvor skal han sove i nat? Skal han mon holdes i pote, når han skal sove?

 

Heldigvis følte vi os godt forberedt efter gode instruktioner fra Winnie og Henrik (Newluck) og en stribe ny-indkøbte hvalpebøger. Så vi havde købt en masse bide-legetøj (hvilket var godt!) og vi har første uge fået trænet bilture, trænet gæster på besøg – og trænet at hele familien har været på besøg hos andre (med Nixon). Vi har også opsøgt andre hunde i kvarteret – og Nixon er allerede meget modig og legesyg. Socialiseringen ER meget vigtig i den første tid og vi ville gerne fortsætte det flotte arbejde, som Winnie og Henrik havde gjort med netop socialisering.

 

Vi bor jo i byen, så den første par dage var Nixon lidt nervøs for biler, cykler, børn i flyverdragter, hvirvlende blade og andre mærkelige lyde. Men allerede her 5-7 dage efter hans hjemkomst, så er han meget mere tryg og løber glad af sted i snoren.

 

Nixon spiser sjældent sin mad helt op – og han har ikke taget helt så meget på (knap 700 g den første uge). Men han er glad, livlig og opmærksom, så vi regner med, at han bare ikke er så forslugen, som vores anden Golden var ☺. Han er heller ikke rigtig til godbidder, men han har da lært sit navn (og kommer løbende når vi kalder indendørs) alligevel. Og hvis jeg er bekymret, så ringer jeg bare til Winnie og spørger til råds. Vi glæder os til de kommende uger…

 

PILU

Ugen der gik med vores lille nye Pilu. 

Pilu er den skønneste lille hundehvalp. Første nat piv han lidt, men fik så  han en hånd at til trøste sig med  og sov så 7 timer uden at skulle ud og tisse. God hund.Der er kommet mange nye indtryk i ugen der er gået, Først møde med haven. Uha det var spændende og alt skal undersøges og der bliver gravet et par huller hist og her.

Spiser sin mad hver gang helt op og vejer nu 8,9 kg. 

Renlighed: Super dygtig Pilu går til teraressedøren og siger til når han skal ud. Ingen uheld (endnu). Først gåtur var meget overvældende snoeren kløede lidt, men det gik hurtigt over, og ud på eventyr i 5 min, og hjem og sove men alle disse nye indtryk.

Søndagstur i bilen. Spændende men og lidt utryk i starten af turen, med hjemturen lagde Pilu sig til at sove. Dygtig hund.

Lørdag var der hundegæster. En kæmpe Berner Sennen og en lille Conton de Tular det gik over alt forventning. Her kan man godt se at han er vant til masse af store hunde omkring sig.

Vi har ikke haft nogen bekrymringer med Pilu kun masser af kærlighed og glæde, at havde en lille hundehavlp i vores liv igen.

 

CILJA

Hjemturen til Ishøj gik fint uden køresyge, men godt nok var der nogle store biler uha uha. Den første uge er gået meget fint, hun har taget 800g på, og har lært at gå med halsbånd.

Undersøger alt og graver huller i haven, gnaver i pinde og planter og farer rundt som en raket på græsset. Er rigtig god til at gå til døren når hun skal gøre stort og småt. Så det meste bliver afleveret udendørs. Hun har prøvet at være alene i bryggerset (baggang på jysk ) 2 x 1/2 time, det gik da meget godt, 10% vov vov og eller ro. 
Er ikke bange for hverken støvsuger eller kost . Har været lidt på gaden, det gik fint indtil at der kom en kæmpe stor bil forbi, så var den tur forbi. Hun er sød og sjov, og vi mener allerede at hun vil blive en meget klog og smuk hund, den første tid hos jer har nok en hel del af æren.

 

 

COOKIE

Alt går så fint her. Tilvænning er gået over alt forventning. Hun har næsten ikke manglet sine trygge rammer. Cookie var i går til sin første time i socialisering med andre hvalpe. Det gik så fint. 

Dyrlægen som har holdet, sagde at det var en rolig og harmonisk hund vi havde. Hun var godt nok brugt da hun kom hjem. 

 

Vi er også begyndt at gå små ture. Det kan hun godt lide. 

Haven elsker hun og ræser rundt. Særligt godt er det når vores naboer kommer hjem og deres hund skal ud og gå tur. Uhhhh så skal der snakkes. Hun er god til at sove om natten. Først omkring 05.30 giver hun et bjæf om at nu skal hun ud, og det kan kun gå for langsomt.  

 

Vi har ikke haft nogen uheld indendørs det sidst 1 1/2 døgn. 

 

Hun guffer alt sin mad i sig til spisetiderne, men særligt den aften hvor vi havde givet maden et drys fint hakket stegt kylling. Det var noget hun kunne lide. Hun er meget tillidsfuld. Og følger os ikke rundt hele tiden. Men kan godt være i et rum uden vi er der. Dog ikke alt for længe. Så kommer hun luskende for at se hvad vi laver. 

Inden for de næste dage begynder vi på alene træning.

Men fræk er hun også. Lykken er gjordt hvis hun kan stjæle et sok eller underbukser fra vasketøjskurven. Men alt i alt går det fint!

 

 

Hundekurve, tæpper, legetøj, halsbånd og liner og meget mere er indkøbt FØR hvalpen flytter hjem…

MARLEY

Nu er det 10 dage siden jeg hentede Marley hos jer, og hvilke 10 dage :-) 

Det er SÅ fantastisk endelig at ha en firbenet bedste ven i huset igen. Jeg tænkte meget på, de sidste par uger inden afhentning, om jeg nu kunne huske at opdrage en hvalp, og tænkte meget på om jeg kunne gøre det lige så godt som sidst, da jeg fik Max for 7 år siden. Mine bekymringer er gjort til skamme :-) Marley er den gladeste, skønneste og mest lækre lille hvalp jeg kunne ønske mig. 

Turen hjem til Jylland gik over al forventning, han tog turen i stiv pote.... Efter hjemkomsten til Kolding, er han bare blevet mere og mere KONGE AF KOLDING for hver dag der går :-) De første par dage blev vi hjemme og inde i vores egen have, men efter 3 dages tid, begyndte vi at udforske området omkring vores hjem. Vi har været rundt og hilse på nabo katte, gøet af rådyrene på terrassen (der står de gerne hver morgen og glor ind på en Marley der sidder og glor tilbage), hilst på andre hunde, set på biler der kører forbi (dog med en vis skepsis), børn der cykler hjem fra skole er vildt festlige, og sidst men ikke mindst råhygget på stuegulvet hver eneste aften - lige indtil Marley får det for varmt og ligger sig over til terrasse døren og snorker :-) 

 

Der er absolut ingen tvivl om at I virkelig forstår at have hvalpe. Det er tydeligt at Marley er præget rigtig godt, og er en meget tryg og selvsikker lille herre :-) Han mestre også allerede kunsten at være alene hjemme, i hvert fald 4 timer indtil videre, så det er virkelig dejligt. Han er helt okay med jeg går, og der kommer ikke en lyd mere. køreture i bilen er også blevet en hygge ting, som allerede efter første køretur i sele, går som en leg. Renligheden er også i top, hvis det endelig går galt (hvilket kun er sket 4 gange på 10 dage) så er det kun fordi jeg ikke er hurtig nok. Som prikken over I'et har han sovet igennem de sidste 2 nætter. En hurtig luftetur ved 23 tiden og så vækker han mig kl.6.15 og skal ud, så det er luksus :-) 

 

Den eneste lille bekymring jeg gør mig, er om Marley får mad nok!!! Han er virkelig en sulten herre.... Han får 8 dl foder nu, og han spiser med meget stor iver hver eneste gang. Han har taget 800 gram på den første uge, så lige knap det kilo I talte om. Jeg vil bare nødig overfodre ham, men syntes også han nærmest hugger maden i sig, og har gjort det fra aller første aften :-) 

 

Jeg glæder mig meget til hvalpetræf i april, og skal nok vende tilbage med hvor mange vi kommer. Men Marley og jeg kommer helt sikkert :-) 

 

SAGAN

Tiden er fløjet afsted. Han er helt fantastisk og dejlig nem. Utrolig kærlig. Ungerne elsker ham og han er bare så god til dem. Han har været helt frisk fra start, peb lidt den første nat, men ellers ikke. Han spiser og drikker som han skal. Har taget et kilo på den første uge, vi vejede ham i fredags og der vejede han 9,2 kg. Han hikker en del, men det skulle være almindeligt hos hvalpe, der er ihvertfald ikke tegn på orm i hans afføring.

 

Vi går tur med ham tre gange dagligt i nærområdet, korte ture, som han selv 'planlægger', har sine ynglings ruter. Ellers er vi meget i haven. Han sover godt og er som udgangspunkt renlig. Har en gang besørget indenfor, tror det var den tredje dag. Har nok tisset indenfor en gang daglig i 5 ud af 7 dage. Føler det er os, der har overset hans tegn. Nu til aften har han for første gang besørget udenfor vores egen have, så det var en stor ting.

Han klarer fint at køre i bil, vi kørte faktisk til skoven den anden dag og gik en tur der, det var han helt vild med.

Han har i dag været alene hjemme i fem timer, det er det længste indtil videre, da vi kom hjem havde han tisset på gulvet. Men ellers intet. Fra på torsdag kalder hverdagen, der vil han skulle være alene hjemme i seks timer. 

 

Han bider meget, ikke hårdt, men napper konstant. Gode råd modtages gerne. Vi har været på besøg med ham, også i andre hundehjem, her har han imponeret med sit glade og rolige væsen. Han kan dog sagtens hvalpe tonse, så drøner han rundt for fuld udblæsning og vil lege, bamserne får nogle gevaldige rusketure og så gør han også lidt. Får også sovet sine mange timer, hver dag, gerne i Karinas arme eller ovenpå vores fødder ved bordet.

Han kan de helt almindelige kommandoer, som sit og tilkald og værsgo når der serveres mad. Han går fint i snor, trækker lidt, men det er der fokus på. Karina fik lov at ordne poter på ham i går, klipning af klør og hår mellem poterne. 

 

Han bliver bare smukkere og smukkere, får mange komplimenter fra familie og venner og andre hundeluftere. Hundetræningen starter i næste uge, klikkertræning.

 

 

"Find Holger"

bottom of page